Reviews


Reviews on "Lysning"

(N)

 

«Blygrått og vakkert…Samspelet løfter «Lysning» til eit internasjonalt toppnivå»

Lars Mossefinn, Dag og Tid

 

«Disse musikerne styrer uanstrengt mot et felles mål, selv når de improviserer. Målbindene vakkert, terningkast 6»

Arild R. Andersen, Aftenposten

 

«Helt særegen musikk..Det er ikke så lett å plassere musikken til Nils Økland, men det er heller ikke så viktig. 6/6»

Petter Larsen, Bergens Tidene

Reviews on "Kjølvatn"

 

 

 

"..Tittelkuttet "Kjølvatn" og påføljande "Puls" summerer opp prosjektet til Økland ved denne krossvegen- den enkle, vakre folkemusikkinspirerte melodien i møte med eit dunkelt og til tider goldt musikalsk landskap.Det blir skapt ei tilbakevendane spenning mellom den nære venleiken, vemodet og framansgjeringa.."

 

 Lars Mossefinn, Dag og Tid

"...«Kjølvatn» bærer på et vakkert alvor, holdt oppe av et sobert samspill fra et eminent band...Det er Øklands feler og fioliner som står i fokus, men det er de fire andre musikerne som skaper eventyrlige omgivelser og avstikkere. 6."

 

Aftenposten, Arild R. Andersen

 

 

AFTENPOSTEN:

ÅRETS JAZZUTGIVELSE


"Når jeg velger Kjølvatn som  årets jazzutgivelse, så er det paradoksalt nok fordi den feier inn fra norske bygder, med folklore i sin midte, uten å helt ha bestemt seg for hva den vil være. Nils Økland band reflekterer noe av det Jan Garbarek og Arild Andersen har gjort med norsk folkemusikk, men kvintetten har skapt sitt eget felt. Musikken er dragende vakker og treffer hjerteregionen med såre anslag..."


                  Arild R. Andersen

THE GUARDIAN:

 

"... Nils Økland’s mastery of Norway’s homegrown instrument  often surfaces in themes that sound like folk songs, he draws on psychedelic rock trances, improv, classical music, and jazz."

 

                        John Fordham